WELKOM-HOSGELDINIZ...!


Als er al een land bekendstaat om zijn lekkere en uitgebreide keuken, dan is het Turkije! De Turkse keuken kent veel variatie, ieder regio kent wel de eigen specialiteiten. Dit komt door de uitgestrektheid van het land. Turken besteden veel liefde en aandacht aan het voorbereiden van de gerechten. Naast de smaak van het gerecht word veel aandacht besteed aan sfeer, omgeving en het uiterlijk van de gerechten. Zo hebben de meeste gerechten ook een poetische naam zoals 'navel van een dame' of 'nest van een nachtegaal'. Al deze namen zijn in de loop der jaren bedacht. Over het algemeen kennen de meeste mensen de bekende Turkse pizza, doner kebab, dolma, sjisj kebap en baklava. Natuurlijk zijn al deze gerechten typisch Turks, maar dit is slechts een beperkt aantal uit de rijke Turkse keuken. Vaak denkt men dat Turkse gerechten moeilijk zijn voor te bereiden. Vanaf nu niet meer! Op De Turkse Keuken blog vind je daarom wekelijks de meeste voortreffelijke traditionele Turkse gerechten, die je makkelijk zelf kunt bereiden. Verder vind je ook leuke en interessante weetjes over Turken en eten. Heb je vragen of ben je op zoek naar het recept van een Turks gerecht, dan kun je ook dit blog raadplegen. Zo hoef je niet meer na te denken over wat je moet eten en staan alle recepten voor je klaar! Maak daarom kennis met de Turkse keuken en voeg een stukje exotisch toe aan je keuken. Ik wens je veel kookplezier en ik hoop dat je zult genieten van de voortreffelijke smaak van de Turkse keuken. Afiyet olsun....


maandag 9 juli 2007

Koffiedik kijken


Koffiedik kijken is heel populair bij jonge meisjes in Turkije. Ik ken geen een Turkse vrouw die hier geen ervaring mee heeft. Na een lekker Turks kopje koffie gedronken te hebben, kun je je toekomst laten voorspellen door iemand die (zogenaamd) professioneel koffiedik kan kijken. Turkse koffie wordt met water en suiker voorbereid en geserveerd in speciale, maar wel hele schattige kleine porecelainen kopjes met bijbhorende schotels. Dat beetje koffieprut dat in je kopje overblijft kan je toekomst voorspellen :-0 De bedoeling is dat je de schotel op het kopje doet en de hele mikmak omdraait, zodat het koffieprut over de binnenkant van het kopje naar beneden stroomt. Na enkele minuutjes draait de koffiedik-kijker de kopjes om en begint het te 'lezen'. De koffiedik-kijker herkent figuurtjes in het kopje koffiedik die van toepassing zijn op jouw leven (spannend!) In het Turks ook wel 'kahve fali' genoemd.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Turkse Keuken,
Ten eerste wil ik zeggen dat ik deze site echt leuk vind. Lekkere gerechten en leuke weetjes. Heb wel een vraagje? Hoe maak je die overheerlijke gevulde aubergines, ben de naam wel ff kwijt En is dat een hoofd- of voorgerecht?
Alvast bedankt.

Groetjes,
Esmeralda

Be Beautiful zei

Hoi Esmeralda,

Leuk om te horen dat je deze site zo leuk vind, ik doe mijn best :-) Wat betreft de gevulde aubergines waar je naar vraagt, ze worden ook wel 'karni yarik' genoemd letterlijk 'uitgeholde maag'(klinkt creepy, maar het is ohzo lekker). Heerlijk als voor als hoofdgerecht. Ik vind zelf vind het meer een hoofdgerecht.De recept vind je daarom zo snel mogelijk bij de hoofdgerechten. Succes!

Groetjes,

Filiz

Anoniem zei

Ook in Nederlland wordt koffiedik gelezen.
De Turk-Cypriotische Tülay staat wekelijks op paranormaalbeurzen en heeft het erg druk.
Zie ook www.tulayuitcyprus.nl

Anoniem zei

Bij mij klopte niks wat ze heeft verteld. Er is ook geen enkele voorspelling uitgekomen. Jammer van het geld. Ga er heen for fun en neem het met een korreltje zout!

Turkse koffie

Turkse koffie